Wie zijn we?

Rolinde Demeyer

Ik werk als diëtist-lactatiekundige in mijn eigen praktijk “Op de groei” in Herent, samen met mijn collega Hylke. In deze praktijk help ik (ouders van) baby’s, peuters en kleuters met vragen rond voeding. Ik werk steeds wetenschappelijk onderbouwd en rekening houdend met jouw gevoel en voorkeuren. Ik vind het belangrijk dat je je kind vol vertrouwen kan voeden, op een manier die goed voelt in je gezin.

In 2006 ben ik afgestudeerd als Bachelor in Voedings- en dieetleer. Na een carrière van 10 jaar in het wetenschappelijk onderzoek, ben ik beginnen werken als diëtist om mensen te kunnen helpen met hun vragen over voeding.

Mijn specialisaties zijn allergieën en intoleranties, borstvoeding, starten met vaste voeding (o.a. volgens de Rapley-methode) en maaltijden die moeilijk verlopen.

Meer info vind je op mijn website

Babette Demuynck

Ik ben in 2013 afgestudeerd als diëtiste aan de KHLeuven met specifieke interesse in kinderen en hun (op)voeding. In 2014 volgde ik een extra opleiding tot diabeteseducator en een bijscholing in de sportvoeding. In 2015 volgde ik de opleiding ‘Voeding bij kinderen en adolescenten.’

Sinds 2014 werk ik als zelfstandige diëtiste. Ik begeleid kinderen en volwassenen met over- of ondergewicht, emotionele eters, diabetes, amateursporters en in mindere mate mensen met allergieën en intoleranties. Mijn interesse gaat vooral uit naar kinderen van 3-18 jaar met overgewicht.

Omdat er in België geen volledige opleiding bestaat, noch een Vlaamse methode om met kinderen in de praktijk te werken, deed ik in 2017 een oproep aan mijn collega’s om samen een werkgroep “kinderdiëtisten Vlaanderen” op te starten. Mijn droom is om als werkgroep een eigentijdse, motiverende en bruikbare methode te creëren waarbij we wetenschappelijk onderzoek, reeds bestaande methodes en speelse activiteiten combineren. Dit alles om jou en je kind op een duurzame en motiverende manier te laten ervaren wat gezond leven is en hoe je dit stap voor stap kan integreren in je persoonlijke situatie.

Daarnaast willen we als werkgroep ook onze kennis en die van andere mensen vergroten door bijscholingen te organiseren voor collega’s en ouders.

Myriam Franckx

Ik ben zelfstandig diëtiste sinds 2008. Ik behaalde het postgraduaat ‘Voeding bij kinderen en adolescenten’ in 2013. Momenteel school ik me bij in de uitgebreide wereld van voedingsallergie en -intolerantie, waar steeds meer kinderen -en volwassenen- mee te maken krijgen.

“We eten allemaal, minstens drie keer per dag. Onze voeding heeft dan ook een behoorlijke invloed op onze gezondheid en welbevinden.”

Bij mij staat lekkere én gezonde voeding centraal. Een persoonlijke aanpak en advies op maat! Met aanpassingen in voedingsgewoonten die haalbaar en blijvend zijn wordt de basis gelegd om gezond te leven.

Je vindt me in het Gezondheidscentrum Mechelen, Indigo vzw te Mechelen, in mijn thuispraktijk te Sint-Katelijne-Waver en op vraag kom ik ook op thuisconsultatie.

Lieze Maes

Ik werk als diëtiste in een groepspraktijk te Diest. Mijn consultaties zijn zowel voor volwassenen en kinderen.

Waarom heb ik gekozen voor de begeleiding van kinderen? Door de kans om een tijdje op de afdeling pedriatie in het ziekenhuis te werken bleek al snel dat deze doelgroep me nauw aan het hart lag. Met kleine stapjes en veel vriendschap van kind en ouder konden we samen veel bereiken. Na heel wat ervaring en enkele bijscholingen heb ik de stap gezet om ook kinderen in de praktijk de begeleiden.

Wie ben ik? Mijn grootste passies zijn mijn familie, reizen, mijn naaimachine en mijn metekindjes ( en jawel, het zijn er vier). Ik geniet graag van het leven en de kleine dingen.

Kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar kunnen bij mij terecht. Ik begeleid o.a. selectieve eters, kinderen/jongeren met een ongezond eetpatroon, overgewicht, ondergewicht, voedselallergieën en intoleranties, … ik ben me nog volop aan het bijscholen in de materie van voedselallergieën en intoleranties.