Wie zijn we?

Rolinde Demeyer

Ik ben kinderdiëtist, lactatiekundige, wetenschapper, auteur, spreker, mama, … Als moeder van drie heb ik geleerd dat je niet alles kan voorspellen en plannen. Dat wat werkt bij het ene kind, niet altijd bij het andere werkt. Ze hebben allemaal hun eigen handleiding en dat kan even zoeken zijn.

Weet je waar ik echt gelukkig van word? Als ik dingen gemakkelijker kan maken voor ouders en hun kinderen in die zoektocht. Minder stress, minder onzekerheid, minder angst om iets “verkeerd” te doen. Meer genieten, meer samen, maar ook minder perfect moeten zijn. Hoe zalig is het als jullie samen kunnen genieten van het eetavontuur van je kleintje?

Ik geloof dat je de beste keuzes voor je unieke situatie maakt vanuit rust en vertrouwen, niet vanuit angst. Als je je opties kent, is het ook gemakkelijker om keuzes te maken die passen bij je gevoel.

Ik kijk er naar uit om je die rust en dat vertrouwen te helpen ervaren, steeds overgoten met een sausje van wetenschap, nuance en mildheid.

Meer info vind je op de website

Babette Demuynck

Ik ben in 2013 afgestudeerd als diëtiste aan de KHLeuven met specifieke interesse in kinderen en hun (op)voeding. In 2014 volgde ik een extra opleiding tot diabeteseducator en een bijscholing in de sportvoeding. In 2015 volgde ik de opleiding ‘Voeding bij kinderen en adolescenten.’

Sinds 2014 werk ik als zelfstandige diëtiste. Ik begeleid kinderen en volwassenen met over- of ondergewicht, emotionele eters, diabetes, amateursporters en in mindere mate mensen met allergieën en intoleranties. Mijn interesse gaat vooral uit naar kinderen van 3-18 jaar met overgewicht.

Omdat er in België geen volledige opleiding bestaat, noch een Vlaamse methode om met kinderen in de praktijk te werken, deed ik in 2017 een oproep aan mijn collega’s om samen een werkgroep “kinderdiëtisten Vlaanderen” op te starten. Mijn droom is om als werkgroep een eigentijdse, motiverende en bruikbare methode te creëren waarbij we wetenschappelijk onderzoek, reeds bestaande methodes en speelse activiteiten combineren. Dit alles om jou en je kind op een duurzame en motiverende manier te laten ervaren wat gezond leven is en hoe je dit stap voor stap kan integreren in je persoonlijke situatie.

Daarnaast willen we als werkgroep ook onze kennis en die van andere mensen vergroten door bijscholingen te organiseren voor collega’s en ouders.

Myriam Franckx

Ik ben zelfstandig diëtiste sinds 2008. Ik behaalde het postgraduaat ‘Voeding bij kinderen en adolescenten’ in 2013. Momenteel school ik me bij in de uitgebreide wereld van voedingsallergie en -intolerantie, waar steeds meer kinderen -en volwassenen- mee te maken krijgen.

“We eten allemaal, minstens drie keer per dag. Onze voeding heeft dan ook een behoorlijke invloed op onze gezondheid en welbevinden.”

Bij mij staat lekkere én gezonde voeding centraal. Een persoonlijke aanpak en advies op maat! Met aanpassingen in voedingsgewoonten die haalbaar en blijvend zijn wordt de basis gelegd om gezond te leven.

Je vindt me in het Gezondheidscentrum Mechelen, Indigo vzw te Mechelen, in mijn thuispraktijk te Sint-Katelijne-Waver en op vraag kom ik ook op thuisconsultatie.

Lieze Maes

Ik ben Lieze en mama van een tweeling. De mensen om me heen omschrijven me als een zorgzaam en creatief persoon, maar ook wel een duizendpoot met massa’s ideeën. Ik vind mezelf een stille levensgenieter. Ik hecht veel waarde aan kleine gelukjes in het leven die voor mij een grote betekenis hebben. 

Mijn interesse voor voeding is er al van kinds af aan. Nieuwsgierig naar de voedingswetenschap startte ik in 2005 aan de bachelor agro- en biotechnologie met specialisatie voedingsmiddelentechnologie. Ik studeerde nog verder en in 2008 behaalde ik mijn diploma als diëtiste. Het educatieve luik en ondersteuning bieden in de ontwikkeling van het eetgedrag op maat van de persoon, spreekt me enorm aan.

Ik ging aan de slag in een ziekenhuissetting waardoor ik ervaring op deed in zowel de algemene- als medische voedingsadviezen voor kinderen en volwassenen. Mijn passie vond ik op pediatrie. Voordien liep ik ook stage op de pediatrische afdeling van een universitair ziekenhuis. Ik ben me steeds meer gaan verdiepen en specialiseren in kindervoeding en ik werk sinds 2012 op zelfstandige basis als kinder- en gezinsdiëtiste. Zowel kinderen als volwassenen kunnen bij mij terecht.

Mijn specialisaties zijn:

– Een gezonde leefstijl en voedingsadvies voor de zwangerschap (kinderwens), tijdens- en na de zwangerschap.

– Algemene en/of medische voedingsvragen rond de thema’s: starten met vaste voeding, peuter- en kleutervoeding

– Eetproblemen bij kinderen en jongeren

– Eetstoornissen bij kinderen en jongeren

– Gewichtsproblemen bij kinderen en jongeren

Mijn passie is om mensen te begeleiden en te ondersteunen naar een gezonde leefstijl waarbij er ruimte is voor een ontspannen relatie met voeding, het lichaam en de omgeving.

Wil je graag meer info, dan kan je eens piepen op mijn website www.voedzaamgroeien.be